NejRecept.cz Dezerty Moučníky Tradiční větrníky s karamelovou náplní a šlehačkou
Tradiční větrníky s karamelovou náplní a šlehačkou
Recept Tradiční větrníky s karamelovou náplní a šlehačkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Katarína Benková    ·   16.10.2015

Tradiční větrníky s karamelovou náplní a šlehačkou

Vynikající tradiční větrníky s karamelovou náplní a šlehačkou. Autor: Katka

Suroviny

Těsto:

300 g
hladké mouky
500 ml
voda
4 lžíce
moučkového cukru
250 ml
Palmarín
8 ks
vejce
špetka
sůl

Náplň:

300 g
krystalový cukr
500 ml
mléko
1 bal.
šlehačka
2 ks
zlatý klas/vanilkový pudink

Dále budeme potřebovat:

250 ml
šlehačka
moučkový cukr na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vodu, sůl, cukr necháme povařit a přidáme Palmarin. Když je Palmarín roztavený, přidáme mouku a na slabém ohni mícháme dokud se těsto nebude odlepovat od hrnce. Necháme vychladnout a pak po jednom zašleháme vejce. Směsí naplníme cukrářský sáček a stříkáme na vymazaný plech větrníky. Pečeme na 200 ° C asi 15 minut. Pak stáhneme teplotu na 180 ° C a pečeme ještě 10 minut. Vychlazené větrníky překrojíme na polovinu.
  2. Z cukru uděláme karamel, přidáme 300 ml mléka a necháme povařit. Ve zbylém mléce rozmícháme zlaté klasy (nebo vanilkové pudinky) a dolijeme k horkému mléku. Do studeného krému přišleháme jednu vyšlehanou šlehačku. Krémem naplníme cukrářský sáček a plníme větrníky.
  3. Na karamelový krém nastříkáme ještě vyšlehanou šlehačku a přikryjeme vrchní částí větrníku. Posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář