NejRecept.cz Přílohy Brambory Bramboráky Kuřecí prsa v bramboráku
Kuřecí prsa v bramboráku
Recept Kuřecí prsa v bramboráku
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
sonizna    ·   13.10.2015

Kuřecí prsa v bramboráku

Kuřecí prsa v bramboráku. Autor: sonizna

Suroviny

Kuřecí prsa:

8 plátků
anglická slanina
4 ks
kuřecí prsa

Na bramboráky:

1 kg
brambory
50 ml
mléko polotučné
3 stroužky
česnek
2 ks
vejce
2 lžičky
kmín
2 lžičky
majoránka
150 g
hladká mouka

Na dokončení

1 lžička
sůl
1 lžička
pepř černý mletý
100 ml
olej slunečnicový
Postup receptu
Vytisknout
  1. Kuřecí prsa podélně přepůlíme, abychom získali tenké plátky. Osolíme a opepříme je. Na každou polovinu kuřecího prsa položíme plátek slaniny.
  2. Nyní si připravíme bramboráky – brambory oloupeme, nastrouháme a smícháme s utřeným stroužkem česneku, s vejcem, moukou, přidáme kmín a majoránku. Je-li směs příliš hustá, přidáme mléko.
  3. Na pánvi rozpálíme olej.
  4. Každé kuřecí prso i s plátkem slaniny obalíme v bramboráku a smažíme dozlatova z obou stran. Přebytečný tuk vysajeme papírovým ubrouskem. Podáváme se zeleninovou oblohou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář