NejRecept.cz Sladká jídla Koblihy Pečené buchty s nutelou z bramborového těsta
Pečené buchty s nutelou z bramborového těsta
Recept Pečené buchty s nutelou z bramborového těsta
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   12.10.2015

Pečené buchty s nutelou z bramborového těsta

Bramborové buchty, pečené v troubě. Chutné a nenáročné na přípravu. Kynuté bramborové těsto jste už někdy zkoušeli?

Suroviny

Budeme potřebovat:

650 g
hladká mouka
7 g
sušené droždí (nebo 25 g čerstvé)
200 ml
teplé mléko
100 g
kr. cukr
50 g
máslo
1 ks
vejce
300 g
brambory

Dále budeme potřebovat:

nutella
moučkový cukr na posypání.
Postup receptu
Vytisknout
  1. Brambory uvaříme a pak připravíme klasickou bramborovou kaši, kterou necháme vychladnout při pokojové teplotě.
  2. Přidáme vajíčko, mouku, rozpuštěné máslo, cukr a droždí, které jsme nechali vykvasit v teplém mléce. Vyhneteme hladké těsto, které je pružné a nelepí se na ruce ani misku.
  3. Necháme kynout zakryté utěrkou cca 3 hodiny.
  4. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučené pracovní desce na velký obdélník (cca 0,5 cm). Ostrým nožem těsto nakrájíme na 3 menší obdélníky. Do středu každého z nich po celé délce naneseme nutellu. Obdélník přeložíme na polovinu a kraje stlačíme, aby nutella nevytekla. Stočíme do tvaru koblihy a uložíme je na papírem vyložený plech na pečení.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 20-25 minut. "Koblihy" se nafouknou a získají krásnou zlatou barvu. Upečené posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Zdroj: Giallozafferano

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář