NejRecept.cz Sladká jídla Buchty Jemné kynuté buchty
Jemné kynuté buchty
Recept Jemné kynuté buchty
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   8.10.2015

Jemné kynuté buchty

Vynikající kynuté buchty, které chutnají každému. Plnit můžete libovolnou nádivkou.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Potřebujeme na 16 ks buchtiček:

400 g
polohrubé mouky
4 ks
žloutky
40 g
krystalového cukru
1 bal.
sušené droždí
140 ml
teplého mléka
60 g
změknutí másla
kůra z jednoho citronu
špetka soli
cca 50 g máslo na potírání

Maková nádivka:

100 g
mletého máku
200 ml
mléka
50 g
kryštálovéhom cukru

Tvarohová náplň:

300 g
tvaroh hrudkovitý
2 bal.
vanilkový cukr
1 ks
žloutek
2 lžíce
moučkový cukr
citronová kůra
Postup receptu
Vytisknout
  1. Suché suroviny smícháme v misce, přidáme žloutky, máslo a teplé mléko a mixérem vypracujeme hladké tužší těsto, které přikryjeme a necháme na teplém místě 1/2 hodiny vykynout.
  2. Pak těsto vyklopíme na desku a s citem vyválíme na obdélník hrubý cca 0,5 cm a vykrájíme rádýlkem 16 čtverců, které naplníme makovou nebo tvarohovou náplní.
  3. Spojíme čtyři konce čtverce, buchtu pěkně uzavřeme a spojem dolů je ukládáme do řady na máslem vymazaný plech.
  4. Důležité je použít malý plech, aby se buchty dotýkaly. Buchty necháme ještě 1/2 hodiny kynout, potřeme je rozpuštěným máslem a dáme upéct do vyhřáté trouby na cca 180 stupňů. Pečeme do hněda a pak necháme vychladnout v plechu, aby se nám pěkně oddělily. Posypeme moučkovým cukrem a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář