Připravíme si všechny suroviny. Hlavy česneku očistíme a z vrchní strany kousek odřízneme tak, abychom viděli jednotlivé stroužky.
Takto připravený česnek uložíme do formy na pečení, kterou jsme vystlali alobalem a potřeli olivovým olejem. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů cca 50 minut. Česnek změkne a získá úplně jinou chuť než když ho jíme syrový.
Když je česnek upečený, stroužky vyjmeme a nasekáme na drobno. V misce ho smícháme s nastrouhaným sýrem, máslem a nasekanou petrželkou. Přidáme špetku soli a promícháme.
Chlebíček nakrájíme na plátky a každý plátek potřeme připravenou pomazánkou z česneku. Plátky poklademe na olejem vymazaný plech a pečeme při teplotě 240 stupňů cca 3-4 minuty (funkce grilu).