NejRecept.cz Část dne Oběd Cuketové lívance plněné smetanovou nádivkou
Cuketové lívance plněné smetanovou nádivkou
Recept Cuketové lívance plněné smetanovou nádivkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   29.9.2015

Cuketové lívance plněné smetanovou nádivkou

Sice smažené, ale o to chutnější. Jednou za čas si přece třeba dopřát. Slepené nádivkou ze zakysané smetany a jarní cibulky. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

1 ks
cuketa
1 ks
mrkev
1 ks
cibule
2 ks
vejce
hladká mouka dle potřeby
sůl, pepř
olej na smažení

Nádivka:

1 kelímek
zakysaná smetana
1/2 svazku
jarní cibulka
1 stroužek
česnek
podle chuti tvrdý sýr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Cuketu nastrouháme na jemném struhadle a osolíme. Necháme chvíli odstát, aby cuketa pustila vodu. Pak ji v rukou stlačujeme, abychom se zbavli přebytečné vody a uložíme ji do druhé misky. Přidáme nastrouhanou mrkev, cibuli a promícháme. Okořeníme podle chuti, přidáme vajíčka a mouku podle potřeby, abychom vytvořili hustší těstíčko.
  2. Na rozpáleném oleji na pánvi smažíme do zlata z obou stran. Po vysmažení je ukládáme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje.
  3. Zakysanou smetanu smícháme s prolisovaným česnekem a na jemno nakrájenou jarní cibulkou. Můžeme přidat i strouhaný tvrdý sýr, ale nemusíme - to už každý podle vlastní chuti. Promícháme a potřeme jeden kousek placky, zalepíme druhou plackou a podáváme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář