NejRecept.cz Koláče, cukroví Řezy KARDINÁL - krok za krokem
Řezy KARDINÁL - krok za krokem
Recept Řezy KARDINÁL - krok za krokem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   15.9.2015

Řezy KARDINÁL - krok za krokem

Lahodné řezy kardinál s marmeládou.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

8 ks
bílky
180 g
kr. cukr

Dále budeme potrbeovať:

2 ks
vejce
3 ks
žloutek
70 g
kr. cukr
60 g
polohrubá mouka

Kromě toho:

1/2 l
smetana ke šlehání
1 lusk
vanilka
40 g
moučkový cukr
džem podle chuti
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílky vyšleháme do tuhé pěny a postupně přidáváme cukr. Dostaneme nadýchanou a lesklou hmotu, kterou navrstvíme do cukrářského sáčku.
  2. Vajíčka spolu se žloutky utřeme do pěny, přidáme cukr a znovu šleháme. Přidáme mouku a promícháme vařečkou.
  3. Připravíme si plech na pečení, který vyložíme pečícím papírem, do středu položíme rolku papíru na pečení, aby se těsta nespojily a začneme vrstvit.
  4. Bílkové těsto navrstvíme tak, abychom měli tři pruhy na každé straně. Do středu navrstvíme žloutkové těsto (2 pruhy) a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 165 stupňů po dobu 20 minut. Upečené těsta vyjmeme a necháme vychladnout.
  5. Smetanu na šlehání vyšleháme s vnitřkem z vanilkového lusku a cukrem. Každý plát těsta potřeme marmeládou a na jeden plát navrstvíme šlehačkovou nádivku. Zakryjeme druhým plátem a jemně zatlačíme. Šlehačkovou nádivku vůbec nemusíme používat, stačí, když do středu dáme marmeládu. Jsou velmi chutné.

Zdroj: Ichkoche

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář