NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Dort Kilimandžáro
Dort Kilimandžáro
Recept Dort Kilimandžáro
NejLucka NejLucka    ·   26.11.2014

Dort Kilimandžáro

Vynikající dort plný mandarinek. Mňamka!

Suroviny

KORPUS:

5 ks
vejce
180 g
moučkový cukr
100 g
polohrubá mouka
30 g
solamyl
30 g
kakao
50 g
máslo
2 lžičky
prášku do pečiva
špetka
sůl

KRÉM:

500 g
měkký tvaroh
2 bal.
vanilkový cukr
200 ml
šlehačka
80 g
moučkový cukr
7 ks
želatina
1 ks
ztužovač šlehačky
2 konzervy
mandarinkový kompot
Postup receptu
Vytisknout
  1. V míse smícháme sypké suroviny: mouku, prášek do pečiva, solamyl, kakao.
    Žloutky, cukr, máslo, vyšleháme do pěny. Přidáme sypké suroviny. Bílky vyšleháme se špetkou soli na tuhou pěnu a jemně zamícháme do žloutkové směsi. Dáme do vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru 24 cm a upečeme.
  2. Krém: Plátky želatiny namočíme do studené vody na 10 minut. Potom ji vymačkáme a zalijeme 100 ml horké vody, promícháme, aby se rozpustila a necháme mírně ochladit.
  3. Mandarinky scedíme, šťávu odložíme, budeme v ní máčet korpus.
    Tvaroh rozmícháme s cukrem, vanilkovými cukry. Šlehačku vyšleháme se ztužovačem dotuha. Do tvarohového krému zamícháme 2/3 okapaných mandarinek, promícháme, přidáme vyšlehanou šlehačku a za stálého míchání rozpuštěné ochlazené želatinové plátky. Směs vlijeme do mísy vyložené potravinářskou fólií a odložíme do lednice na 3 hodiny, dokud neztuhne.
  4. Korpus překrojíme na polovinu. Spodní část přeložíme na tác a dobře pokapeme mandarinkovou šťávou. Horní část korpusu rozřízneme na 16 částí.
  5. Ztuhlou tvarohovou směs překlopíme na spodní část korpusu. Trojúhelníčky namáčíme v mandarinkové šťávě a jemným přitlačením přikládáme k tvarohové směsi. Ukládáme je vždy naproti sobě.
    Hotový dort jemně poprášíme moučkovým cukrem a na vrch uložíme 1/3 mandarinkového kompotu. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé pekařky - BlazenaSadovska

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář