NejRecept.cz Dezerty Koláče Tvarohový zákusek s roládkami
Tvarohový zákusek s roládkami
Recept Tvarohový zákusek s roládkami
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   24.11.2014

Tvarohový zákusek s roládkami

Luxusní tvarohový zákusek se šnekovým efektem na vrchu. Je to velmi jednoduché. Stačí si upéct rolády, ty nakrájet a poskládat na dno pekáče, natřít tvarohovou nádivku a položit korpus. Převrátíte celý koláček a tamdádadáááá - hotovo!

Suroviny

Těsto na 2 ks rolády:

2 x 4 ks
vejce
2 x 4 lžíce
krystalového cukru
2 x 4 lžíce
polohrubé mouky
marmeláda

Tmavé těsto:

3 ks
vejce
3 lžíce
krystalového cukru
2 lžíce
kakaa
1 lžíce
oleje
3 lžíce
polohrubé mouky
1 ks
prášek do pečiva

Tvarohová náplň:

0,5 kg
tvarohu
400 ml
zakysané smetany
3 ks
smetanový krém nebo vanilkový jogurt
1 ks
želatinový ztužovač za studena
150 g
moučkového cukru

Želatina:

4 ks
dortové želé čiré
1 l
vody
4 lžíce
krystalového cukru
Postup receptu
Vytisknout
  1. Začneme si připravovat rolády. Vejce vyšleháme s cukrem. Přidáme polohrubou mouku.
  2. Připravené těsto vylijeme na plech o rozměrech 40 cm x 30 cm a pečeme při 180 stupních asi 10 minut. Takto si připravíme dvě rolády.
  3. Upečené rolády ještě za horka stočíme, necháme vychladnout, pak je potřeme marmeládou a znovu stočíme.
  4. Plech s rozměry 28 cm x 38 cm si vyložíme alobalem.
  5. Dortové želé si připravíme podle návodu, použijeme 4 ks a 1 litr vody. Povaříme asi jednu minutu. Takto připravenou želatinu vylijeme na plech s alobalem a necháme pořádně vychladnout, aby želatina ztuhla.
  6. Připravíme si tmavou piškotu. Dáme vyšlehat vejce s cukrem. Přidáme kakao. Přidáme olej. Nakonec přidáme mouky s práškem do pečiva.
  7. Takto připravené těsto vylijeme na plech o rozměrech 28 cm x 38 cm, pečeme při 180 stupních asi 15 minut.
  8. Suroviny na tvarohovou nádivku vymícháme mixérem, přidáme želatinový ztužovač.
  9. Vychladlé rolády pokrájíme na kousky a poklademe je na ztuhlou želatinu.
  10. Na rolády vylijeme tvarohovou nádivku. Pěkně uhladíme a přiložíme tmavou piškotu.
  11. Celý koláč necháme alespoň 3 hodiny v chladu, pak na vrch přiložíme tác a otočením převrátíme koláč na druhou stranu. Opatrně stáhneme alobal a krájíme na porce. Dobrou chuť!

Děkujeme za fotopostup Martine V.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář