NejRecept.cz Část dne Oběd Zapečený lilek s ricottou a rajčatovým pyré
Zapečený lilek s ricottou a rajčatovým pyré
Recept Zapečený lilek s ricottou a rajčatovým pyré
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lacusin Lacusin    ·   23.7.2015

Zapečený lilek s ricottou a rajčatovým pyré

Jednoduché jídlo - zapečený lilek s ricottou a rajčatovým pyré. Jídlo je vhodné i pro vegetariány, jen třeba samozřejmě vynechat prosciutto. Omáčka se mi vydařila na jedničku s hvězdičkou, určitě nevynechávejte hnědý cukr. Dodá omáčce tu správnou chuť a zase není ho až tak mnoho, aby vám věděl dělat výčitky. Autor: Lacusin

Suroviny

Budeme potřebovat:

2 ks
lilek
250 g
tenké plátky prosciutto
250 g
ricotta
1/2 šálku
parmezán
pepř
sůl
olivový olej
oregano

Omáčka:

1 plechovka rajčatové pyré
3 cm
rajčatová pasta
1 lžíce
oregano
1/2 lžíce
hnědý cukr
1 stroužek
česnek
sůl
pepř
Postup receptu
Vytisknout
  1. Lilek omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Na krájení použijte ostrý nůž.
  2. Plátky položíme na pracovní desku a z obou stran potřeme olejem. Osolíme a opepříme, vložíme na pánev nebo na gril a opečeme z obou stran.
  3. Ricottu a parmezán smícháme v misce, přidáme koření podle chuti.
  4. V menším hrnci ohřejeme rajčatové pyré, přidáme pastu, prolisovaný česnek, hnědý cukr, oregano a sůl. Důkladně promícháme a přivedeme k varu.
  5. Troubu předehřejeme na 180 stupňů, připravíme si plech na pečení nebo formu a vymažeme olejem. Na každý plátek položíme šunku, potřeme sýrovou náplní a srolujeme.
  6. Položíme do formy a polijeme připravenou omáčkou. Pečeme cca 20 minut. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář