NejRecept.cz Maso Vepřové maso Segedínsky guláš od Nadi
Segedínsky guláš od Nadi
Recept Segedínsky guláš od Nadi
NejLucka NejLucka    ·   10.7.2015

Segedínsky guláš od Nadi

Klasika na stole. Segedínský guláš podle Nadi. Máte v oblibě tento hlavní chod?

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

1000 g
vepřového masa (plecko, bůček.. zde vepřové pásky... lze kombinovat např. plecko a bůček 1:1)
2 pytlíky
kysaného zelí
2 ks
cibule
lžíce
krystalového cukru
3 lžíce
sádla
3 lžíce
sladké mletí papriky
3 ks
bobkové listy
lžička
kmínu
5 kuliček
nového koření
sůl, mletý pepř
špetka cayenského pepře nebo chilli
2 vrchovaté lžíce hladké mouky + 100 ml vody na zátřepku
voda nebo vývar na podlití
Postup receptu
Vytisknout
  1. V hrnci rozpálíme sádlo a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme i bobkový list a nové koření a restujeme dozatova. Přidáme na kostky (3x 3 cm) nakrájené maso, osolíme, opepříme, okmínujeme a restujeme cca 10 min.
  2. Pak přidáme papriku a chilli a chvilku restujeme, aby se nám všechno maso hezky paprikou obalilo. Přilejeme trochu vody a necháme vydusit na tuk. Toto opakujeme ještě jednou.
  3. Pak přidáme vodu nebo vývar a dusíme doměkka. Přidáme do hrnce zelí (já dávám i s nálevem) , přidáme cukr, případně sůl a chvilku povaříme.
  4. Nakonec zahustíme zátřepkou a necháme dalších cca 10 minut na mírném plameni provářet. Můžeme zjemnit zakysanou nebo sladkou smetanou.
  5. Podáváme s kynutým nebo houskovým knedlíkem.

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář