NejRecept.cz Podle ovoce Jahody Jahodový řez se želatinou
Jahodový řez se želatinou
Recept Jahodový řez se želatinou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Klasotinka    ·   10.7.2015

Jahodový řez se želatinou

Jahodový řez se želatinou. Svěží řezy s vanilkovou náplní. Autor: Klasotinka.

Suroviny

Těsto:

250 g
polohrubé mouky
1/2 sáčku
prášku do pečiva
4 ks
vejce
250 g
cukru
10 lžic
vlažné vody
10 lžic
oleje

Krém:

1 bal.
jahodový kompot
1 bal.
jahodový pudinkový prášek
200 g
másla
4 lžíce
moučkového cukru

Poleva:

2 bal.
červené želatiny
čerstvé jahody
Postup receptu
Vytisknout
  1. Začneme krémem. Slijeme šťávu z kompotu, rozmícháme v ní pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink. Máslo s cukrem vyšleháme a po částech zašleháme vychladlý pudink a rozmačkané kompotované jahody. Hotový krém necháme v lednici.
  2. Korpus:
    Vyšleháme žloutky s cukrem, pak zašleháme vlažnou vodu, olej.
    Vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Pečeme při 180°C cca 20 minut.
  3. Na vychladlý korpus natřeme krém .Na krém rozložíme pokrájené čerstvé jahody a vše zalijeme nachystanou želatinou.
    Necháme ztuhnout a podáváme chlazené.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář