NejRecept.cz Sladká jídla Koblihy Vdolky s povidly, tvarohem a šlehačkou
Vdolky s povidly, tvarohem a šlehačkou
Recept Vdolky s povidly, tvarohem a šlehačkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
siesta    ·   28.6.2015

Vdolky s povidly, tvarohem a šlehačkou

Zchladlé vdolky podélně rozkrojíme. Potřeme povidly, posypeme tvarohem, ozdobíme šlehačkou a podáváme. Autor: siesta

Suroviny

Budeme potřebovat:

500 g
hladké mouky
250 ml
mléka
1/2 kostičky
kvasnic
hrst
cukru
špetka
soli
2 ks
vejce
5 lžic
oleje

Na podávání:

hrušková nebo jablečná povidla
tvrdý tvaroh
šlehačka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ohřejeme mléko, přidáme lžičku cukru a nadrobené kvasnice a necháme vzejít kvásek. Přidáme ho k ostatním surovinám a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teple vykynout.
  2. Z těsta tvoříme bochánky, přendáme na plech a ještě chvilku necháme kynout. Potřeme rozehřátým sádlem. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 minut dozlatova.
  3. Zchladlé vdolky podélně rozkrojíme. potřeme povidly, posypeme tvarohem, ozdobíme šlehačkou a podáváme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář