NejRecept.cz Koláče, cukroví Fenomenální milionářský řez
Fenomenální milionářský řez
Recept Fenomenální milionářský řez
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   28.6.2015

Fenomenální milionářský řez

Fenomálna chuť karamelu, smetanového krému a lahodné čokoládové polevy.

Suroviny

Těsto (1 šálek = 250 ml):

1/4 šálku
hnědý cukr
1 šálek
kr. cukr
3 a 3/4 šálku hladká mouka
450 g
máslo
1/2 lžičky
sůl

Karamelová vrstva:

1 lžíce
mořská sůl
2 šálky
kr. cukr
1 šálek
smetana ke šlehání
220 g
máslo

Krém:

1/4 šálku
hnědý cukr
1/2 šálku
kr. cukr
1,5 šálku
hladká mouka
2 lžíce
smetana ke šlehání
1 šálek
čokoládové lupínky
1 lžička
vanilkový extrakt
220 g
máslo
1/2 lžičky
sůl

Vrch:

1,5 šálky
čokoládové lupínky
1 šálek
smetana ke šlehání
1 lžička
vanilkový extrakt
Postup receptu
Vytisknout
  1. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a připravíme si formu na pečení (33 x 23 cm), kterou vyložíme papírem na pečení.
  2. Máslo s cukrem vyšleháme mixérem do pěny a postupně přidáme mouku a sůl. Připravené těsto navrstvíme do formy a pěkně uhladíme (trochu navýšíme i kraje). Pečeme cca půl hodiny a necháme vychladnout.
  3. Cukr v hrnci zkaramelizujeme, přidáme máslo a odstavíme. Hned přidáme smetanu a důkladně spojíme. Na závěr přidáme 1 lžíci mořské soli. Jednu polovinu připraveného karamelu nalijeme na upečené těsto a odložíme do chladničky ztuhnout minimálně na jednu hodinu. Druhou polovinu karamelu navrstvíme do skleněné nádoby a odložíme do chladničky (spotřebujeme při jiném koláči nebo jako toping na zmrzlinu, palačinky, ...).
  4. Máslo utřeme s cukrem do pěny, přidáme smetanu a vanilku. Dobře spojíme a pak přidáme mouku a 1/2 lžičky soli. Nakonec vmícháme čokoládové lupínky (pokud nemáme, můžeme použít i hořkou čokoládu, kterou nakrájíme na drobno). Navrstvíme na ztuhlý karamel a pěkně uhladíme.
  5. Na vrch si připravíme čokoládovou polevu. Smetanu na šlehání ohřejeme (nesmí nám vřít) a odstavíme, přidáme čokoládu a vanilkový extrakt. Mícháním rozpustíme a navrstvíme na krém. Necháme ztuhnout. Dobrou chuť!

Zdroj: Kevinandamanda

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář