NejRecept.cz Podle ovoce Třešně Nejlepší třešňový koláč
Nejlepší třešňový koláč
Recept Nejlepší třešňový koláč
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   16.6.2015

Nejlepší třešňový koláč

Pokud máte posbírané třešně a nevíte co s nimi, připravte si chutný třešňový koláč. Delikatesa.

Suroviny

Těsto:

600 g
polohrubá mouka
50 g
mleté mandle
150 g
moučkový cukr
200 g
studené máslo
100 ml
bílé víno
100 g
jogurt
1 bal.
prášek do pečiva
1 bal.
vanilkový cukr
2 lžíce
amaretto

Nádivka:

1 kg
třešně
2 ks
citron - šťáva
1 l
ovocná šťáva podle chuti
300 ml
červené víno
300 g
hnědý cukr
100 g
kukuřičný škrob
100 g
dětská krupice
100 g
mleté mandle
100 g
mleté sušenky
moučkový cukr na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ze všech surovin, které potřebujeme na těsto si připravíme kuličku, kterou zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do chladničky.
  2. Třešně zbavíme pecky, posypeme je cukrem, zalijeme šťávou ze dvou citronů a vínem. Na mírném ohni ohříváme, dokud se cukr nerozpustí.
  3. V ovocné šťávě rozmícháme kukuřičný škrob a dětskou krupici a dáme vařit na oheň. Když hmota začíná houstnout, přidáme na jemno namleté ​​mandle a sušenky. Smícháme a necháme mírně vychladnout. Do mírně vychladlé hmoty přidáme třešně a promícháme.
  4. Těsto rozdělíme na 2 části a každou část vyválíme do požadované velikosti plechu. Plech na pečení vyložíme papírem nebo vymažeme tukem a vysypeme moukou, uložíme jeden plát těsta, navrstvíme náplň a zakryjeme druhým plátem těsta. Propícháme vidličkou a dáme péct. Pečeme při teplotě 180 stupňů do zlata.
  5. Upečený koláč vyjmeme a necháme vychlandúť. Vrch posypeme moučkovým cukrem a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář