NejRecept.cz Dezerty Koláče Smetanový zákusek s rybízovým džemem
Smetanový zákusek s rybízovým džemem
Recept Smetanový zákusek s rybízovým džemem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   11.6.2015

Smetanový zákusek s rybízovým džemem

Smetanový zákusek, který nejen dobře chutná, ale také dobře vypadá. Skvělá kombinace kyselého džemu a zakysané smetany.

Suroviny

Těsto:

3 šálky
hladká mouka
250 g
máslo
1/2 šálku
kr. cukr
4 ks
žloutky
2 lžíce
kakao
2 lžičky
prášek do pečiva
2 lžíce
kakao

Nádivka:

4 ks
bílky
3/4 šálku
kr. cukr
1 bal.
smetanový pudink
2 lžíce
kukuřičná mouka (nebo kukuřičný škrob)
1 šálek
sušený kokos
3 bal.
zakysaná smetana

Dále budeme potřebovat:

kyselý džem (nejlépe rybízový)
Postup receptu
Vytisknout
  1. Mouku, prášek do pečiva, cukr a máslo utřené se žloutky v misce důkladně prohněteme. Uhnětené těsto rozdělíme na 2 části, v poměru 3: 1. Větší část těsta vyválíme na tenký plát a umístíme ho na plech, který jsme vyložili papírem. Upečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů po dobu 15 minut. Do menší části těsta přimícháme kakao a znovu vyhneteme.
  2. Bílky vyšleháme do pěny a postupně, za stálého mixování přidáváme cukr. Následně přidáme pudinkové prášky, kukuřičnou mouku nebo kukuřičný škrob, kokos a smetanu.
  3. Upečený plát těsta potřeme rybízovou marmeládou, navrstvíme připravenou nádivku a pěkně uhladíme. Odložíme do lednice na hodinu. Pak koláč vyjmeme a nastrouháme kakaové těsto.
  4. Takto připravený koláč vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů cca 1 hodinu. Upečený koláč necháme vychladnout v plechu a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Ciastko joli

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář