NejRecept.cz Část dne Oběd Pečené brambory s francouzskou omáčkou
Pečené brambory s francouzskou omáčkou
Recept Pečené brambory s francouzskou omáčkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lacusin Lacusin    ·   8.6.2015

Pečené brambory s francouzskou omáčkou

Už Vás nebaví klasická rýže nebo tradiční bramborové kaše jako příloha k hlavnímu jídlu? Připravte si chutné pečené brambory s francouzskou omáčkou. Omáčka se skládá z oleje, jablečného octa, česneku a dijonské hořčice. Dijonská hořčice dodá vynikající chuť, určitě ji nezaměňujte za naši klasickou. Zkoušela jsem to a originál je přece jen lepší. Autor: Lacusin

10 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

750 g
brambory
2 lžíce
olivový olej
sůl
pepř

Omáčka:

1 stroužek
česnek
70 ml
olej
2 lžíce
dijonská hořčice
2 lžíce
jablečný ocet
1 lžíce
kr. cukr
2 lžíce
petrželka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Brambory omyjeme a nakrájíme na menší kousky (nejlépe je použít menší brambory, které rozkrojíme na polovinu). Dáme je do misky, přidáme 2 lžíce olivového oleje, osolíme, opepříme podle chuti a důkladně promícháme.
  2. Brambory uložíme na papírem vyložený plech na pečení a vložíme je do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 220 stupňů cca 20 - 30 minut.
  3. Omáčka:
    Do oleje přidáme prolisovaný česnek /můžeme ho i nasekat na malé kousky/, cukr, ocet, dijonskou hořčici a důkladně vymícháme. Upečené brambory dáme do misky, polijeme omáčkou a promícháme.
  4. Brambory podáváme jako přílohu k hlavnímu jídlu, nebo se zakysanou smetanou. Na talíři nezapomeneme posypat nahrubo nakrájenou čerstvou petrželkou. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář