NejRecept.cz Část dne Oběd Makové škubánky
Makové škubánky
Recept Makové škubánky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Romča Važa Romča Važa    ·   3.6.2015

Makové škubánky

Sladké hlavní jídlo, které má každý rád. Autor: Romča

Suroviny

Budeme potřebovat:

900 g
uvařených brambor ve slupce
dle chuti
sůl
1 ks
vejce
300 g
hrubé krupice
100 g
hrubé mouky
podle libosti
máslo na polití
dle libosti
cukr a mák na posyp
Postup receptu
Vytisknout
  1. Brambory uvaříme den předem a nastrouháme je na jemném struhadle. Přidáme další suroviny a propracujeme těsto a vytvoříme válečky, které nakrájíme na malé kousky. Uděláme z nich malé šlejšky a uvaříme ve vroucí vodě. Když vyplavou, jsou hotové. Vaříme asi 3-4 minuty. Na talíři posypeme mákem a cukrem a polijeme rozehřátým máslem.
  2. Další variantou tohoto těsta jsou jablkové knedlíky. Do tohoto těsta nakrájíme nadrobno oloupaná jablka a přidáme ještě trochu hrubé krupice. Uvaříme knedlíčky , které na talíři posypeme mletými ořechy a cukrem a polijeme máslem nebo javorovým sirupem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář