NejRecept.cz Podle ovoce Jahody Luxusní pistáciové řezy se zeleným čajem
Luxusní pistáciové řezy se zeleným čajem
Recept Luxusní pistáciové řezy se zeleným čajem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   9.11.2014

Luxusní pistáciové řezy se zeleným čajem

Netradiční chutě - pistácie, vanilka a zelený čaj. Neskutečně dobré!

Suroviny

Pistáciová vrstva:

110 g
mleté pražené pistácie
110 g
máslo
110 g
kr. cukr
1/2 lžičky
sůl
2 ks
vejce
30 g
hladká mouka

Vanilková vrstva:

1 bal.
vanilkový pudink
300 ml
mléko
125 g
máslo
cukr podle chuti
4 g
želatina

Jahodová vrstva:

200 g
jahodový džem
40 g
moučkový cukr
4 g
želatina (červená)

Vrstva ze zeleného čaje:

4 sáčky
zelený čaj
60 ml
vařící voda
4 g
želatina
130 g
bílá čokoláda
250 ml
smetana ke šlehání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Troubu si předehřejeme na 170 stupňů a připravíme si vyšší plech na pečení o velikosti 23 x 23 cm.
  2. Máslo s cukrem si utřeme do pěny, postupně přidáváme vejce a důkladně za každým vymícháme.
  3. Pistácie si smícháme s moukou a solí, postupně je přimícháme do máslové hmoty.
  4. Směs si rozvrstvíme do plechu, který jsme si vystlali papírem a dáme péct na cca 24 minut.
  5. Připravíme si vanilkovou vrstvu. Uvaříme si pudink, do kterého přidáme cukr a želatinu. Do teplétho dáme máslo a za stálého míchání ho rozpustíme. Ještě horký ho nalijeme na upečený základ. Takto navrstvený ho odložíme do mrazáku.
  6. Připravíme si jahodovou vrstvu. Džem si smícháme se želatinou a přidáme k němu cukr. Na ohni zahřejeme, aby se vše spojilo a necháme vychladnout. Chladnou jahodovou hmotu navrstvíme na vanilkovou a necháme v mrazničce odležet cca 1 hodinu.
  7. Připravíme si vrstvu ze zeleného čaje. Čaj si zalijeme vařící vodou a necháme odstát cca půl hodinu. Bílou čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni. Smetanu ke šlehání si zahřejeme v jiném hrnci a vložíme do ní želatinu. Necháme nabobtnat a přidáme tuto směs ke zelenému čaji.
  8. Vše spolu smícháme. Jemně mixérem vyšleháme a takto připravený krém navrstvíme na jahodovú vrstvu.
  9. Necháme v chladničce odstát minimálně 3 hodiny, ozdobíme pistáciemi. Nakrájíme na řezy a podáváme. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář