NejRecept.cz Dezerty Koláče Jablečný koláč Jablečný koláč pod kokosovou peřinkou
Jablečný koláč pod kokosovou peřinkou
Recept Jablečný koláč pod kokosovou peřinkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   17.5.2015

Jablečný koláč pod kokosovou peřinkou

Trochu náročnější koláč na suroviny, ale chuť je famózní. Jablka a kokosová perníky. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Na těsto:

350 g
polohrubé mouky
200 g
másla nebo Hery
125 g
moučkového cukru
70 g
strouhaného kokosu
150 ml
mléka
2 lžíce
citronové šťávy
1 sáček
vanilkového cukru
1/2 sáčku
kypřícího prášku do pečiva
3 ks
žloutky
1 ks
celé vejce
špetka
soli

Na náplň:

1 kg
jablek
100 g
mletých mandlí
50 g
krupicového cukru
2 lžíce
citronové šťávy

Na kokosový sníh:

125 g
moučkového cukru
70 g
strouhaného kokosu
1 lžíce
citronové šťávy
3 ks
bílky (ty, co nám zbyly z těsta)
špetka
soli
Postup receptu
Vytisknout
  1. Změklé máslo nebo Heru vymícháme spolu s cukry, solí, vejcem a žloutky do pěny, pak na střídačku přidáváme mouku smíchanou a prosátou s pečivovým práškem, mléko, citronovou šťávu a kokos.
  2. Vzniklé tužší těsto rozetřeme na plech (26 x 36 cm) vyložený papírem na pečení, nebo vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou
  3. Na těsto nasypeme mleté mandle
  4. Oloupaná jablka zbavená jadřinců nakrájíme na čtvrtky, ty pak na plátky a pokapeme je citronovou šťávou
  5. Jablka navrstvíme na těsto, zasypeme cukrem a dáme péci do trouby rozehřáté na 190 °C, pečeme cca 20 minut
  6. Mezitím si vyšleháme bílky se špetkou soli do tuha, pak postupně přidáváme cukr a nakonec i kokos
  7. Předpečený koláč vyjmeme z trouby, teplotu snížíme na 180°C a na koláč naneseme kokosový sníh
  8. V troubě pak pečeme ještě cca 20 minut.

 Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář