NejRecept.cz Maso Vepřové maso Pivovarská bašta
Pivovarská bašta
Recept Pivovarská bašta
Haňula    ·   11.5.2015

Pivovarská bašta

Hlavní jídlo pro hladové lidi. Bašta jak se patří. Autor: Haňula

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

3/4 kg
vepřové libovější plece
3 lžíce
olej
1 ks
cibule
1 ks
porek
1 dl
piva
4 lžíce
sladkého kečupu
3-5 stroužků
česnek
pepř
sůl
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso nakrájíme na nudličky a zprudka ho na oleji opečeme/pro urychlení-dělám v papiňáku/, přidáme sůl, pepř, utřený česnek, kečup podlijeme pivem a chvilku podusíme-asi 10 minut.
  2. Pak přidáme nakrájenou cibuli a pórek, trochu podlijeme vodou a dusíme do měkka /v papiňáku asi 20 minut/.
  3. Pak papiňák otevřeme a ještě vydusíme, aby nám zbyla jenom šťáva-pokrm se ničím nezahušťuje -podává se s opékaným bramborem nebo hranolky.
Komentáře k receptu
popletajan    ·   24.9.2020   ·   Odpovědět   ·  

Jednoduchý recept, na který se teprve chystám. Jen místo vody použiju pivo a stroužky kečupu nahradím česnekem.😄😄😋😋

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář