NejRecept.cz Dezerty Štrůdly a záviny Křehký kynutý závin
Křehký kynutý závin
Recept Křehký kynutý závin
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lenulinka    ·   11.5.2015

Křehký kynutý závin

Kynutý závin plněný nastrouhaným jablkem se skořicí. Autor: Lenulinka

Suroviny

Těsto:

500 g
polohrubé mouky
3 dcl
mléka
1 dcl
oleje
1 bal.
kvasnice
2 lžíce
cukru krupice
1 bal.
vanilin
1 ks
žloutek
olej na potření

Náplň:

strouhaná jablka
cukr krupice
škočice
Postup receptu
Vytisknout
  1. Z mléka, cukru a kvasnic uděláme kvásek.
  2. Do mísy si prosejeme mouku, přidáme žloutek, vanilkový cukr a přilijeme kvásek. Dokonale vymícháme těsto vařečkou. Potom necháme kynout 30 minut.
  3. Hotové těsto si rozdělíme na 2 díly. Na pomoučeném vále rozválíme placku necelý 1 cm a dáme náplň z jablek, cukru a skořice.
  4. Srolujeme a položíme na vymazaný plech a potřeme tukem. Pečeme při 180°C do zlatova. Necháme vychladnout a nakrájíme. Podáváme posypané moučkovým cukrem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář