NejRecept.cz Maso Hovězí maso Zapékaná cuketa s hovězím masem a rajčaty
Zapékaná cuketa s hovězím masem a rajčaty
Recept Zapékaná cuketa s hovězím masem a rajčaty
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   13.8.2015

Zapékaná cuketa s hovězím masem a rajčaty

Vynikající zapékaná cuketa s hovězím nebo vepřovým mletým masem a rajčaty. Na vrchu rozpuštěný tvrdý sýr.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

5 ks
menší cuketa
400 g
mleté hovězí nebo vepřové maso
3 ks
cibule
2 lžíce
rajčatový protlak
8 ks
rajče
100 g
tvrdý sýr
4 ks
vecje
150 g
zakysaná smetana
sůl, červená mletá paprika, slunečnicový olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Cibuli nakrájíme na drobno a na rozpáleném oleji na pánvi osmažíme do zlata. Přidáme mleté maso a necháme ho zatáhnout. Osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak.
  2. Cuketu nastrouháme na jemnějším struhadle. Osolíme a necháme chvíli odstát. Cuketa pustí šťávu a přecedíme ji. Rajčata nakrájíme na plátky a vajíčka v misce utřeme vidličkou spolu se zakysanou smetanou.
  3. Připravíme si formu na pečení, vymažeme ji olejem a na dno navrstvíme 1/2 cukety. Poklademe plátky rajčat, maso, vajíčko se zakysanou smetanou a nakonec druhou polovinu cukety. Vše posypeme strouhaným sýrem a dáme péct do předem vyhřáté trouby.
  4. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca půl hodinu. Dobrou chuť!

Zdroj: Vk

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář