NejRecept.cz Část dne Oběd Tyrolské špenátové knedlíky
Tyrolské špenátové knedlíky
Recept Tyrolské špenátové knedlíky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Adddy17 Adddy17    ·   8.8.2015

Tyrolské špenátové knedlíky

Tyrolské špenátové knedlíky. Autor receptu: Adddy17

Suroviny

Budeme potřebovat:

200 g
špenátu
50 g
strouhaného sýra
75 g
veky
3 lžíce
polotučného mléka
strouhaný muškát. oříšek
1 ks
vejce
sůl, pepř, mandlové lupínky
Postup receptu
Vytisknout
  1. Špenát uvaříme. Nakrájíme veku na kostičky a smícháme s mlékem. Půlku sýra nastrouháme a půlku nakrájíme na kostičky. Smícháme špenát, vejce a kostičky sýra. Přidáme k vece. Přidáme sůl, pepř, muškátový oříšek. Hmotu prohněteme a přikrytou necháme 30 min odpočívat.
  2. Ze špenátové hmoty vytvoříme navlhčenýma rukama knedlíky a vložíme do osolené vařící vody, při nízké teplotě 12-15 min vaříme.
  3. Knedlíky vyjmeme z vody, necháme okapat. Dáme na talíř, posypeme mandlovými lupínky a strouhaným sýrem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář