NejRecept.cz Část dne Oběd Cuketové briošky se šunkou a sýrem
Cuketové briošky se šunkou a sýrem
Recept Cuketové briošky se šunkou a sýrem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   24.7.2015

Cuketové briošky se šunkou a sýrem

Slané pečivo plněné cuketou, šunkou a sýrem. Z plechu zmizí do 10 minut. Namísto kynutého těsta můžete použít i listové. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

500 g
polohrubá mouka
100 ml
olivový olej
250 ml
mléko
2 lžíce
cukr
2 lžíce
sůl
1 bal.
sušené droždí

Nádivka:

400 g
cuketa
2 lžíce
olivový olej
150 g
šunka
2 lžíce
strouhaný parmazán
2 ks
vejce
200 g
mozzarella
špetka
sůl

Na potření:

1 ks
žloutek
Postup receptu
Vytisknout
  1. 100 ml mléka ohřejeme, přidáme cukr a droždí. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí a necháme chvíli odstát (cca 15 minut).
  2. Mouku prosejeme, přidáme olivový olej, zbylé mléko, sůl a připravený kvásek. Zpracujeme hladké těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě 1 hodinu.
  3. Zatímco těsto kyne, připravíme cuketu. Důkladně ji omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Na rozpáleném olivovém oleji lehce orestujeme, osolíme a odstavíme. Necháme vychladnout.
  4. Vykynuté těsto rozdělíme na 2 části a každou část rozválíme do velkého tenkého obdélníku (25 x 30 cm). Těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem, do kterého jsme přidali strouhaný parmezán, poklademe cuketu, mozzarellu, šunku, (můžeme osolit) a srolujeme.
  5. Z role nakrájíme kousky široké cca 4 cm a poklademe je na vymazaný vyšší plech na pečení. Každý druhý plátek položím tak, aby bylo vidět nádivku. Zakryjeme utěrkou a necháme kynout ještě půl hodinu.
  6. Troubu předehřejeme na 200 stupňů a těsně před pečením vrch potřeme rozšlehaným žloutkem. Můžeme posypat různými semínky. Pečeme cca 40 minut. Podáváme teplé nebo studené.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář