NejRecept.cz Dezerty Koláče Tvarohový koláč Rybízový vánek s tvarohovým krémem. Recept na vynikající moučník křehký jako vánek.
Rybízový vánek s tvarohovým krémem. Recept na vynikající moučník křehký jako vánek.
Rybízový vánek s tvarohovým krémem. Recept na vynikající moučník křehký jako vánek.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   21.4.2024

Rybízový vánek s tvarohovým krémem. Recept na vynikající moučník křehký jako vánek.

Jeden osvěžijící koláč, který doma sklidí úspěch. Nakyslá rybízová náplň, na vrch tvarohový krém a krém jsem ještě posypala strouhanou čokoládou. Doporučuji vyzkoušet s jakýmkoli ovocem. Autor: Lucie R.

45 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

4 ks
vejce
150 g
moučkový cukr
50 ml
olej
50 ml
voda
200 ml
polohrubá mouka
1 bal.
prášek do pečiva

Rybízová náplň:

500 g
rybíz
200 ml
voda
1 bal.
vanilkový pudink
100 g
krystalový cukr

Bílý krém:

250 g
tvaroh
400 g
zakysaná smetana
70 g
moučkový cukr
250 ml
smetana ke šlehání
1 bal.
želatina za studena
Postup receptu
Vytisknout
  1. Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přilijeme vodu a olej a v odměrce odměříme 200 ml mouky. Přisypeme k mouce prášek do pečiva a promícháme. Vsypeme sypkou směs střídavě s vyšlehaným sněhem z bílků do vaječné pěny a promícháme. Připravené těsto naneseme na plech (38x35 cm) s pečícím papírem, uhladíme a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů asi 15 minut.
  2. Vše pro přípravu náplně rozmixujeme mixérem, uvaříme jako pudink a horké nalijeme na vychladlé těsto. Necháme vychladnout.
  3. Bílý krém:
    Všechno vyšleháme a nakonec přidáme želatinu za studena, kterou připravíme podle návodu na obalu. Směs naneseme na rybízovou náplň a necháme do druhého dne ztuhnout v chladničce.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář