NejRecept.cz Dezerty Bábovky Extra jemná a nadýchaná bábovka z pomazánkového másla. Jednoduchý recept z internetu, který u nás zabodoval.
Extra jemná a nadýchaná bábovka z pomazánkového másla. Jednoduchý recept z internetu, který u nás zabodoval.
Extra jemná a nadýchaná bábovka z pomazánkového másla. Jednoduchý recept z internetu, který u nás zabodoval.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   5.5.2024

Extra jemná a nadýchaná bábovka z pomazánkového másla. Jednoduchý recept z internetu, který u nás zabodoval.

Tento recept jsem neznala a chtěla ho zkusit, protože vypadal dobře a opravdu se výborně povedl. Bábovka byla nadýchaná a vláčná, ne suchá, jak se často stává. Určitě doporučuji vyzkoušet. Autor: Jana Jančíková

25 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Suroviny
250 g
pomazánkové máslo
200 g
polohrubá mouka
3 ks
vejce
1 ks
prášek do pečiva
1 ks
vanilkový cukr
200 g
moučkový cukr
7 lžíc
mléko
citrónová kůra
trochu
rum
trochu
kakao, chceme-li dvoubarevnou
Postup receptu
Vytisknout
  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny.
  2. Postupně přidáváme pomazánkové máslo, šleháme, poté mouku s práškem do pečiva, mléko, rum a citrónovou kůru.
  3. Vše promícháme a nakonec jemně vmícháme tuhý sníh z bílků.
  4. Pokud chci dvoubarevnou bábovku, tak část těsta oddělíme a vmícháme do něj kakao.
  5. Pečeme ve vymazané a moukou vysypané formě na 170-180 st asi 35 minut. Délka pečení závisí na troubě.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář