NejRecept.cz Polévky Bramboračka Sytá rakouská bramboračka s kuřecím masem, která se podává v restauracích.
Sytá rakouská bramboračka s kuřecím masem, která se podává v restauracích.
Recept Sytá rakouská bramboračka s kuřecím masem, která se podává v restauracích.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Jaroslava Fišarová Jaroslava Fišarová    ·   28.4.2024

Sytá rakouská bramboračka s kuřecím masem, která se podává v restauracích.

Dnes vám přináším recept na naši oblíbenou bramborovou polévku s kuřecím masem. Je výborná a sytá a někdy ji našim připravím k večeři, dají si k tomu chlebíček či langoš a vždycky jsou nadšeni spokojeností. Určitě doporučuji, abyste ji vyzkoušeli i vy. Autor: Jaroslava Fišarová

25 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Suroviny
1 ks
kuřecí prso
1 ks
stonek stopkového celeru (nebo plátek kořenového)
100 g
žampiony (nebo i houby, pokud máte čertvé)
3 ks
brambor
1,5 l
vývar
1 ks
cibule
1 ks
červená paprika
1 ks
mrkev
1 ks
menší pór
30 g
máslo
podle potřeby
olivový olej
1 ks
chilli paprička
podle chuti
sůl
podle chuti
pepř
podle chuti
kopr
podle chuti
petrželka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a na másle opečeme dozlatova.
  2. Přidáme houby a celer a opečeme.
  3. Potom přidáme chilli papričku, brambory a česnek a také zarestujeme.
  4. Přilijeme vývar a necháme 15 minut vařit.
  5. Mezitím na pánvičce na oleji opečeme cibuli, papriku, pórek a nahrubo nastrouhanou mrkev, osolíme a necháme 7 minut pod pokličkou dusit.
  6. Obsah pánvičky následně přidáme do hrnce s polévkou a vaříme 20 minut.
  7. Nakonec polévku dochutíme koprem, solí a petrželkou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář