Tenké plátky masa uložíme do zapékací mísy, osolíme, opepříme, posypeme majoránkou, podlijeme vodou, do které jsme přidali olej (tolik, aby byly jemně zalité, nemají v tom plavat). Pečeme půl hodinu v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů. Po půl hodině přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a dopečeme, aby byla krásně zlatá.
Brambory uvaříme klasicky. Následně protlačíme, přidáme sůl, pepř a majoránku.
Na pánvi osmažíme na oleji nebo másle na drobno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájená rajčata a restujeme, dokud se nerozvaří. Když jsou rajčata rozvařená, tyčovým mixérem rozmixujeme do hladka a nakonec přidáme 2 lžíce kokosového oleje s vůní (já mám ráda exotiku, ale můžete nahradit kostkou másla na zjemnění). Přidáme 3 lžíce zakysané smetany a necháme přejít varem.