NejRecept.cz Pečivo Chléb Extra jemný hrnkový chléb i pro začátečníky, který stačí jen zamíchat vařečkou.
Extra jemný hrnkový chléb i pro začátečníky, který stačí jen zamíchat vařečkou.
Recept Extra jemný hrnkový chléb i pro začátečníky, který stačí jen zamíchat vařečkou.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   29.4.2020

Extra jemný hrnkový chléb i pro začátečníky, který stačí jen zamíchat vařečkou.

100 x lepší než kupovaný. I když jsou již opatření kvůli viru pomalu na ústupu, buďme stále opatrní a když netřeba, tak obchody z našich plánů vynechejme. I doma si můžete připravit chutné pečivo, dokonce někdy i mnohem lepší. Autor: Triniti

15 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 hrnek = 250 ml
3 hrnky
hladká mouka
1 lžička
sušené droždí
2 lžičky
sůl
1,5 hrnku
voda
Postup receptu
Vytisknout
  1. Jen 4 základní suroviny vám postačí na přípravu chutného jemného chleba. Všechny suroviny spolu utřeme vařečkou a vznikne husté těsto, které rukama spracujeme na bochník, uložíme ho do pekáče s pečícím papírem, zakryjeme utěrkou a necháme na pracovní desce kynout 8 hodin.
  2. Nejlepší je tento chléb připravovat večer. Večer zamícháme, ráno pečeme.
  3. Chléb pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 250 stupňů 15 minut, potom teplotu snížíme na 200 stupňů a pečeme dalších 30 minut - sledujeme.
  4. Před pečením jsem na povrchu udělala tři zářezy nožem. Dobrou chuť.
Komentáře k receptu
Tachonka    ·   31.5.2020   ·   Odpovědět   ·  

Dělala jsem už 2x . Poprvé se povedl na 1,podruhé jsem zvojtila teplotu a už nebyl tak krásný,ale chuťově mňamka. Připomíná mi vzhledově Horal z Globusu.Jen tedy nenechávala jsem kynout 8 hodin,protože už po 2 hodinách se zdálo těsto překynuté a stačilo to bohatě.A soli jsem dala poprvé dle receptu a zdál se mi slanější než jsem zvyklá.Tak jsem podruhé dala jen 1,5 lžičky a bylo to chuťově lepší.Asi to záleží na chuti každého.Dávám bodík a přidám i fotku :)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář