NejRecept.cz Maso Kuřecí maso Česnekovo-parmazánové penne s křupavým kuřecím masem
Česnekovo-parmazánové penne s křupavým kuřecím masem
Recept Česnekovo-parmazánové penne s křupavým kuřecím masem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   28.6.2015

Česnekovo-parmazánové penne s křupavým kuřecím masem

Jednoduché a super rychlé jídlo. Za 30 minut máte připraveno vše.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

4-5 ks
kuřecí řízky
hladká mouka
vejce
strouhanka
500 g
těstoviny
2 lžíce
sůl
olivový nebo rostlinný olej
2 stroužky
česnek
3 lžíce
hladká mouka
250 ml
kuřecí vývar
250 ml
mléko
1/4 lžičky
bílý pepř
120 g
strouhaný parmazán
jarní cibulka na ozdobu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů a připravíme si formu na pečení. Kuřecí maso klasicky obalíme v trojobalu (postup opakujeme vícekrát, abychom získali hrubší, křupavější krustu) a položíme ho do formy. Dáme zapéct na 20 minut do trouby).
  2. Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Na rozpáleném oleji na pánvi osmažíme na drobno nakrájený česnek, přidáme 1 lžíci hladké mouky a krátce osmahneme. Za stálého míchání přilijeme kuřecí vývar a mléko, abychom zabránili vytvoření hrudek. Okořeníme podle chuti. Přidáme 2 lžíce hladké mouky a vaříme, dokud hmota nezhoustne. Nakonec přidáme parmazán a spojíme. Uvařené penne přecedíme a přidáme k omáčce. Promícháme.
  3. Zatímco jsme připravovali těstoviny, kuřecí maso se upeklo.  Na talíři ozdobíme jarní cibulkou. Dobrou chuť!

Zdroj: Eatcakefordinner

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář