NejRecept.cz Přílohy Noky Špecle a přírodní vepřový plátek se žampionovou omáčkou
Špecle a přírodní vepřový plátek se žampionovou omáčkou
Recept Špecle a přírodní vepřový plátek se žampionovou omáčkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   25.6.2015

Špecle a přírodní vepřový plátek se žampionovou omáčkou

Výborné hlavní jídlo. Domácí špecle, přírodní vepřový plátek a smetanová omáčka s houbami.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

4 ks
vepřový plátek

Špecle:

500 g
hladké mouky
2 ks
vejce
2,5 dcl
mléka
sůl

Omáčka:

1 ks
cibule
200 g
žampiony
2 dcl
bílého vína
vývar (hovězí)
150 ml
smetana
Postup receptu
Vytisknout
  1. Špecle:
    Mouku smícháme s vodou a vejci, osolíme a vyšleháme v těsto. Do vroucí vody klademe přes síto vytvořené noky. Když vyplavou noky nahoru, vyndáme je a propláchneme studenou vodou.
  2. Omáčka:
    Orestujeme nakrájenou cibuli, žampiony, přilijeme vývar (hovězí), 2 dcl bílého vína, povaříme, zahustíme, dochutíme a rozmixujeme. Na konec přidáme smetanu. Do omáčky můžeme ještě přidat pokrájené a orestované kousky žampionů. 
  3. Maso:
    Slabší plátky masa osolíme, opepříme a opečeme přírodně na pánvi.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář