NejRecept.cz Část dne Oběd Karbenátky z cejnů
Karbenátky z cejnů
Recept Karbenátky z cejnů
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
boskovcak    ·   14.6.2015

Karbenátky z cejnů

Cejn je plevelná ryba, která žije v hloubkách a po vytažení z vody už se nesmí vrátit, ale vzít domů a zpracovat. Autor: boskovcak

Suroviny

Budeme potřebovat:

4 ks
cejni
3 ks
vejce
200 g
strouhanka
hrst
bylinek
trocha
soli
trocha
pepře
3 cm
sardelová pasta
30ml
olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vykuchané cejny bez hlav povaříme 10 minut ve slané vodě.
  2. Odstaníme ploutve a páteř a dlouhé kosti.  Vše i s kůží a drobnými kostičkami pomeleme.
  3. Přidáme vejce, strouhanku, trochu oleje, sůl, pepř, různé bylinky nebo jen majoránku. Je to jemné maso bez výrazné vůně, pokud chcete rybí chuť dodejte sardelovou pastu.
  4. Vytvořit karbenátky, obalit ve strouhance a osmažit.
  5. Jako bonus při jedné práci z části mletého masa si dělám rybí knedlíčky do polívky. Složení je taky podobné a chuť příjemná. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář