NejRecept.cz Dezerty Nejlepší dezerty Perník Perníková bábovka
Perníková bábovka
Recept Perníková bábovka
Romča Važa Romča Važa    ·   25.5.2015

Perníková bábovka

Tento recept je velmi jednoduchý. Všechny suroviny dáme do mísy a ušleháme. Perníková vůně při pečení vám připomene blížící se Vánoce, ale klidně si ji můžete upéct i během roku. Alespoň tak nezapomenete na perníkovou chuť, která byla někdy základem Vánoc. Autor: Romča

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat (1 hrnek = 250 ml)

3 hrnky
polohrubé mouky
2 hrnky
mléka
1 hrnek
cukru
1/2 hrnku
medu
5 ks
žloutků
1 bal.
prášek do perníku
1 lžíce
perníkového koření
1/4 hrnku
slunečnicového oleje
1 hrst
sekaných mandlí
2 lžíce
kakaa
Postup receptu
Vytisknout
  1. Žloutky utřeme s medem a cukrem do pěny, přidáme polohrubou mouku smíchanou s perníkovým kořením a práškem do pečiva a promícháme. Postupně přiléváme mléko střídavě s olejem a nakonec přidáme hrst nasekaných mandlí a kakao.
  2. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme při 180 stupních v předem vyhřáté troubě asi 45 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář