NejRecept.cz Část dne Oběd Zapečený květák s mletým masem
Zapečený květák s mletým masem
Recept Zapečený květák s mletým masem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
marunda    ·   24.5.2015

Zapečený květák s mletým masem

Brambory zapečené s květákem a mletým masem. Autor: marunda

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

brambory
1/2 ks
květáku
500 g
mletého masa
1 ks
cibule
1 bal.
smetanu ke šlehání
4 stroužky
česneku
2 ks
vejce
máslo
sůl
grilovací koření
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejprve si den dopředu uvaříme v osolené vodě květák.
    Druhý den si osmažíme cibuli a na to maso.
    Brambory si oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Aby se krásně propekly a skládáme je do zapékací mísy.
  2. Na brambory navrstvíme mleté maso a zalijeme rozšlehanou smetanou s česnekem, solí a vejci. Nelijeme vše. Jen trošku. Další patro opět brambory, přidáme nakrájený uvařený květák, dále zase smetanu.
    Tak stále opakujem, opět brambory, maso, smetana, brambory, květák smetana....poslední horní patro tvoří brambory.
    Dáme vše péct do trouby, nejprve přikryté a po změknutí brambor odkryté, aby se udělala křupka. Na závěr lze přidat trochu másla a dopéct.
  3. Lze podávat se zeleninovým salátem. Je to opravdu vynikající.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář