Připravíme si formu, kterou vyložíme alobalem. Oba druhy čokolády, máslo a smetanu ohřejeme nad párou a mícháním ji rozpustíme. Z takto připravené čokoládové hmoty 1 šálek navrstvíme na plech, vyložený alobalem. Rovnoměrně rozetřeme a pěkně uhladíme. Odložíme do mrazničky na půl hodinu.
Amaretto nádivka: V 300 ml mléka klasiky uvaříme vanilkový pudink a necháme vychladnout. V menší misce smícháme 3 lžíce mléka a malou lžičku mandlového extraktu a likér. Máslo rozpustíme a přidáme k směsi. Následně přimícháme vychladlý pudink a spojíme. Nakonec přidáváme vanilkový extrakt, ke kterému jsme přidali 1 lžíci mléka a úplně na závěr přimícháme moučkový cukr.
Čokoládovou vrstvu vyjmeme z mrazáku, navrstvíme připravený krém a pěkně uhladíme. Na krém navrstvíme zbylou čokoládu a odložíme do mrazničky na minimálně půl hodinu.
Po uplynutí doby dezert vyjmeme a ostrým nožem nakrájíme na kostičky. Vrch můžeme ozdobit kakaem. Dobrou chuť!