NejRecept.cz Maso Vepřové maso Beskydský závitek s rýži
Beskydský závitek s rýži
Recept Beskydský závitek s rýži
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   14.5.2015

Beskydský závitek s rýži

Na první pohled to vypadá jako složité hlavní jídlo, ale opak je pravdou. Jako přílohu volíme klasickou rýži. Dobrou chuť!

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

4 ks
plátky vepřové kýty
4 ks
stroužky česneku
2 ks
vejce uvařená na tvrdo
2 ks
sladkokyselé okurky
1 ks
červené masité papriky
200 g
mletého vepřového masa
200 g
slaniny
2 lžíce
hladké mouky
0,5 l
vývaru z kostí
pepř
olej
sůl
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem
  2. Na každý plátek rozprostřeme mleté maso, které ochutíme solí, pepřem, a mletou sladkou paprikou, poklademe půlku vejce, půlku okurky, kus papriky a špalíček slaniny, plátky zamotáme na koncích spíchneme párátky
  3. Nakrájenou cibuli lehce osmahneme, přidáme závitky a krátce je opečeme z každé strany
  4. Maso podlijeme vývarem a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C, během pečení závitky poléváme výpekem
  5. Když je maso měkké, zaprášíme šťávu moukou, osolíme, opepříme
  6. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a opečeme, omastek slijeme a opečené kostičky slaniny přidáme do omáčky jako vložku
  7. Takto připravené závitky podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář