NejRecept.cz Dezerty Nejlepší dezerty Perník Hrníčkový medový perník
Hrníčkový medový perník
Recept Hrníčkový medový perník
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   7.5.2015

Hrníčkový medový perník

Slazená káva s medem, perníkové koření, ořechy, rozinky a libovolné kandované ovoce. Mňamka!

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Suroviny:

1 hrníček
uvařené silné instantní kávy (dala jsem 5 lžiček)
1 hrníček
medu
0,5 hrníčku
cukru krupice
3 celá
vejce
5 lžic
oleje
3 hrníčky
hladké mouky
1 bal.
prášek do pečiva
2 lžíce
perníkového koření (kupovaná směs)
1 hrníček
nasekaných vlašských ořechů
0,5 hrníčku
rozinek (já je namočila do rumu)
kandované ovoce dle chuti
Postup receptu
Vytisknout
  1. Uvařenou kávu promícháme s medem a cukrem, necháme přejít varem a vychladíme.
  2. Celá vejce rozšleháme, za stálého míchání přiléváme olej, postupně přidáváme chladnou kávovou směs (s medem a cukrem), mouku, do které jsme přidali prášek do pečiva a perníkové koření, ořechy, rozinky a libovolné kandované ovoce.
  3. Těsto nalejeme (je poměrně tuhé) na vymazaný a vysypaný plech a upečeme při teplote 180 stupňů. Dobrou chuť!

Zdroj: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář