NejRecept.cz Dezerty Koláče Vídeňské řezy
Vídeňské řezy
Recept Vídeňské řezy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   21.4.2015

Vídeňské řezy

Vynikající pomerančový zákusek pod názvem Vídeňské řezy. Už jste ho někdy zkoušeli? Je fantastický!

Suroviny

Piškotové těsto:

4 ks
vejce
1 hrnek
kr. cukr
1 bal.
vanilkový cukr
1/2 hrnku
olej
1/2 hrnku
mléko
300 g
polohrubá mouka

Náplň:

1 l
pomerančový džus
2 bal.
vanilkový pudink

Vrch:

2 bal.
smetana ke šlehání
2 bal.
ztužovač
cukr podle chuti
cukrářské dlouhé piškoty
čokoláda na ozdobu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vajíčka vyšleháme s hrnkem cukru a vanilkovým cukrem do husté pěny. Přidáme půlku hrnku oleje, půl hrnku mléka a 300 g pol. mouky. Těsto upečeme při teplotě 180 stupňů do zlata a necháme vychladnout.
  2. Pak si v kastrolu dáme vařit 1 litr pom. džusu s 2 pytlíky vanilkového pudinku. Uvaříme hustý krém a teplý ho vlijeme na vychladlý korpus. Necháme asi hodinku ztuhnout a pak potíráme vyšlehanou smetanou s trochou cukru (2 smetany a 2 ztužovače) a pokládáme navrch cukrářské piškoty, které jsme namáčeli ještě v džusu a odzobíme čokoládou. Dobrou chuť!

Zdroj: Vaření a pečení s láskou

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář