NejRecept.cz Maso Mleté maso Sekaná Sekaná s kopřivami, pažitkou a petrželkou
Sekaná s kopřivami, pažitkou a petrželkou
Recept Sekaná s kopřivami, pažitkou a petrželkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
eurobabička eurobabička    ·   8.4.2015

Sekaná s kopřivami, pažitkou a petrželkou

Vynikající sekaná s kopřivami, pažitkou a petrželkou. Autorka receptu: eurobabička.

Suroviny

Budeme potřebovat:

500 g
mleté vepřové maso
1 ks
vejce
1 ks
namočený rohlík
1 ks
cibule
stroužek česneku
1 hrst
spařené, pokrájené kopřivy
špetku
sůl, pepř
dle chuti
pažitka, petržel
olej do formy na pečení
strouhanku na zahuštění
Postup receptu
Vytisknout
  1. Masovou směs promísíme s vejcem, kořením, rozšlehaným rohlíkem, s pokrájenou cibuli, utřeným česnekem. Přidáme pokrájenou a vřelou vodou spařenú kopřivu, pokrájenou pažitkou a petrželí. Nezapomenout osolit!
  2. Zahustíme dle potřeby ještě strouhankou. Pečeme ve vymaštěné formě asi 30min (do růžova) při teplotě 180 stupňů.
  3. Přílohou může být chléb, brambory nebo zelenina. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář