NejRecept.cz Maso Hovězí maso Vařené hovězí s koprovou omáčkou
Vařené hovězí s koprovou omáčkou
Recept Vařené hovězí s koprovou omáčkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   26.3.2015

Vařené hovězí s koprovou omáčkou

Chutně a tradičně. Hovězí vařené s tradiční koprovou omáčkou. Hlavní jídlo, které zasytí. Dobrou chuť!

Suroviny

Potřebujeme:

hovězí maso
300 ml
smetana na vaření nebo šlehačkový
2 lžíce
hladká mouka
2 lžíce
máslo
1/2 litrů
masový vývar (z 1 kostky bujónu Masox)
1 lžíce
cukr
2 lžíce
ocet
1 svazek
kopr
sůl
pepř
Postup receptu
Vytisknout
  1. Hovězí masíčko si uvaříme v polévce, bylo by škoda jen tak ve ho vařit ve vodě. Nařežeme si ho na plátky napříč vláknům a podáváme s omáčkou a knedlíkem.
  2. Omáčka: Mouku dáme do rozehřátého másla a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Rozředíme ji vývarem a pořádně rozšleháme, necháme ji sevřít a teplotu následně snížíme. Povaříme za občasného míchání přibližně 20 minut.
  3. Smetanu přilijeme a krátce povaříme. Ochutíme omáčku octem, cukrem a osolíme podle chuti. Na závěr přimícháme nakrájený kopr.
  4. Omáčku servírujeme s hovězím masem a knedlíkem nebo natvrdo uvařenými vajíčky a bramborami.

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář