NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Tečkovaný cheesecake
Tečkovaný cheesecake
Recept Tečkovaný cheesecake
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Kvietok278 Kvietok278    ·   15.10.2014

Tečkovaný cheesecake

Vynikající chuť krémového cheesacaku potěší i náročné mlsouny. Čokoládové kuličky dodávají dortu super vzhled.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto

1 šálek
nadrcené BEBE sušenky
1/4 šálku
kakao
2 lžíce
kr. cukr
1/4 šálku
rozpuštěné máslo

Krém:

1/2 šálku
moučkový cukr
2 ks
vejce
1 lžičku
vanilkový cukr
2/3 šálky
zakysaná smetana
30 ml
rozpuštěná tmavá čokoláda
500 g
měkký smetanový sýr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejdříve si prohřejeme troubu na 150 stupňů. Připravíme si formu na pečení a vyložíme ji papírem na pečení.
  2. V menší misce si rozdrtíme sušenky, přidáme cukr, kakao a rozpuštěné máslo. Promícháme a vyložíme touto směsí formu.
  3. V jiné misce si vyšleháme smetanový sýr do hladka. Postupně přidáváme cukr a jedno vejce po druhém. Za každým důkladně promícháme. Přidáme vanilku, kterou jsme si smíchali se zakysanou smetanou. Takto připravenou hladkou hmotu si rozdělíme na polovinu.
  4. Jednu polovinu natřeme na rozdrcené sušenky a druhou si odložíme.
  5. Rozpuštěnou tmavou čokoládu si zahřejeme ve vodní lázni a smícháme ji s odloženou polovinou nádivky.
  6. Vložíme si ji do sáčku nebo cukrářského sáčku a vytváříme do navrstvené tvarohové hmoty čokoládové kuličky.
  7. Vložíme do trouby a pečeme cca 1 hodinu. Po uplynutí doby troubu vypneme, ale koláč nevybíráme. Necháme ho v troubě odstát 1 hodinu a následně ho dáme vychladit do lednice na 24 hodin.
  8. Krájíme horkým nožem a podáváme. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář