NejRecept.cz Dezerty Bábovky Maková buchta
Maková buchta
Recept Maková buchta
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Honzík Drew Čubr Honzík Drew Čubr    ·   5.3.2015

Maková buchta

Jemná a nadýchaná maková buchta. Posypeme moučkovým cukrem, čokoládou nebo kakaem. Autor: Honzík Drew Čubr

Suroviny

Těsto:

2 ks
vejce
3 hrnky
pol. mouky
2 hrnky
cukru
0,5 hrnku
oleje
mléko podle potřeby
1 hrnek
mletého máku
1 bal.
kypřicího prášku

Na ozdobu:

šlehačka
čokoláda
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Polohrubou mouku, moučkový cukr a kypřící prášek do pečiva prosejeme do mísy. Vejce, olej, mléko, mletý mák dobře promícháme s prosetými surovinami. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy.
  2. Bábovku pečeme v troubě předehřáté na 180 °C do zlatova. Kontrolujeme vpíchnutím špejlí, zda je bábovka upečená. Upečenou bábovku necháme vychladnout a poté jemně vyklopíme.
  3. Makovou bábovku ozdobíme třeba čokoládovou polevou nebo cukrem moučka, nebo čím koliv chcete .. Nakrájíme a podáváme. Dobrou chuť! :)
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář