NejRecept.cz Sladká jídla Koblihy Tradiční smažené koblihy
Tradiční smažené koblihy
Recept Tradiční smažené koblihy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Gaštanka    ·   26.2.2015

Tradiční smažené koblihy

Výborné měkkoučké a nadýchané koblihy jako od babičky. Hotové naplníme nebo natřeme meruňkovým džemem a posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť! Autor: Gaštanka

Suroviny

Budeme potřebovat:

500 g
hladká mouka
3 ks
žloutky
300 ml
mléka
30 g
čerstvé droždí
40 g
máslo
2 lžíce
kr. cukr
1 bal.
vanilkový cukr
1/2 ks
citron - kůra
2 lžíce
rum
špetka
sůl
olej na smažení
moučkový cukr na posypání
meruňkový džem
Postup receptu
Vytisknout
  1. 100 ml mléka si ohřejeme, přidáme kr. cukr a čerstvé droždí. Necháme si připravit kvásek.
  2. Mouku, žloutky, 200 ml mléka, měkké máslo, 1 bal. vanilkového cukru, nastrouhanou citronovou kůru, špetku soli a 2 lžíce rumu si smícháme v misce, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě, zakryté odpočívat cca 50 minut.
  3. Po uplynutí doby těsto znovu zpracujeme a znovu ho necháme odpočívat 20 minut na teplém místě.
  4. Po vykynutí těsto vyválíme na pomoučeném vále a pohárem, který si předem namočíme ve studené vodě vykrajujeme malé koblihy. Do středu každé koblihy si uděláme dírku a smažíme v rozpáleném oleji z obou stran.
  5. Následně je ukládáme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje. Do dírky lžící navrstvíme džem a posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář