NejRecept.cz Dezerty Koláče Božský dezert Eclair
Božský dezert Eclair
Recept Božský dezert Eclair
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   25.2.2015

Božský dezert Eclair

Slavnostní vysoký zákusek pod názvem Eclair. Šlehačkový krém a na vrchu nastrouhaná čokoláda. Uvnitř Vás čeká překvapení - pudinkové koule.

Suroviny

Těsto:

250 g
máslo
špetka
sůl
750 g
polohrubá mouka
3 ks
vejce
150 g
kukuřičný škrob
1 bal.
prášek do pečiva
2 lžíce
kakao

Listové koule:

1 bal.
listové těsto

Náplň do koulí:

30 g
kukurčiný škrob
3 lžíce
kr. cukr
1 bal.
vanilkový cukr
1 ks
citron - kůra
1 bal.
vanilkový pudink
500 ml
mléka

Náplň:

12 g
želatina
250 g
moučkový cukr
250 g
máslo
300 g
hořká čokoláda
50 ml
ořechový likér
500 ml
smetana ke šlehání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejdříve si připravíme pudinkové koule. V mléce si rozpustíme 3 lžíce kr. cukru, 1 bal. vanilkového cukru, přidáme citronovou kůru a uvaříme pudink, který jsme si předem smíchali s kukuičným škrobem. Necháme vychladnout.
  2. Listové těsto si na pomoučeném vále rozválíme a popícháme ho vidličkou. Nakrájíme si čtverce, které naplníme uvařeným pudinkem a vytvarujeme kuličku.
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů dokud nám listové těsto pěkně nezhnědne.
  4. Připravíme si základní těsto. Máslo si vymícháme s vajíčkem a postupně přidáváme mouku, smíchanou s kukuřičným škrobem a práškem do pečiva. Přidáme špetku soli, kakao a zpracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 2 části. Rozválíme ho na pomoučeném vále a pečeme při teplotě 180 stupňů.
  5. Připravíme si nádivku. Želatinu si namočíme podle návodu. Smetanu si vyšleháme do pěny. Máslo si utřeme s cukrem do pěny, postupně přidáme ořechový likér. Vařečkou si přimícháme želatinu do šlehačky a následně tuto masu vařečkou vmícháme do máslové hmoty. Přidáme na hrubém struhadle nastrouhanou čokoládu.
  6. Na upečené kakaové těsto si navrstvíme 1/2 nádivky. Poklademe lístkové koule a uhladíme druhou polovinou nádivky. Na vrch položíme druhý plát těsta, můžeme potřít tenkou vrstvou šlehačky a ozdobíme čokoládou. Dáme do lednice ztuhnout, nejlépe na celou noc a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Zvezda-receptov

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář