NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Kafíčkový dort s ořechovým těstem
Kafíčkový dort s ořechovým těstem
Recept Kafíčkový dort s ořechovým těstem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   20.4.2016

Kafíčkový dort s ořechovým těstem

Tento dort je perfektní. Nejlepší krém, jaký jsem dosud jedla. Ke kávičce jako stvořený. Autor: Triniti

35 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

3 ks
vejce
3 lžíce
kr. cukr
2 ks
bílku
1 lžíce
kr. cukr
3 lžíce
polohrubá mouka
1 lžíce
kakao
1 bal.
prášek do pečiva
6 lžic
mleté vlašské ořechy
2 lžíce
mléko
5 lžic
rum

Krém:

700 ml
mléka
2 bal.
vanilkový pudink
120 g
kr. cukr
2 ks
žloutky
3 lžičky
instantní káva
150 g
máslo

Vrch:

200 g
hořká čokoláda
400 ml
smetana ke šlehání
Postup receptu
Vytisknout
  1. 3 žloutky vyšleháme mixérem s 3 lžícemi kr. cukru do tuhé pěny. Do druhé misky prosejeme mouku, kakao, prášek do pečiva a promícháme. Přidáme ořechy a nakonec tuto sypkou směs přidáme k vyšlehané žloutkové pěně.
  2. Všechny bílku (5 ks) vyšleháme do tuhé pěny spolu s lžící kr. cukru a pomalu tuto pěnu vmícháme do žloutkové hmoty.
  3. Těsto navrstvíme do kulaté formy na pečení o průměru 22 cm, dno jsme vyložili pečícím papírem a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 40 minut.
  4. Upečené těsto vyjmeme z formy, stáhneme kůrku a těsto polijeme 2 lžícemi mléka a 5 lžícemi rumu. Necháme vychladnout.
  5. 500 ml mléka spolu s cukrem dáme vařit na mírný oheň. Ve zbylém mléce rozmícháme vanilkový pudink, žloutky, kávu a celou hmotu nalijeme do horkého mléka. Uvaříme hustý pudink, který zakryjeme alobalem a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme mixérem do pěny a postupně po lžících přidáme vychladlý pudink. Vyšleháme hladký krém, který navrstvíme na vychladlé těsto a pěkně uhladíme. Odložíme do chladničky ztuhnout.
  6. Když máme krém dostatečně vychlazený, můžeme vrch zalít čokoládovou polevou (dort máme stále v okrouhlé formě, abychom získali krásný tvar). Smetanu ohřejeme (dáváme pozor, aby nezačala vřít), odstavíme a přidáme na kousky nalámanou čokoládu. Mícháním čokoládu rozpustíme a necháme mírně vychladnout. Mírně vychladlou čokoládu nalijeme na vrch dortu a odložíme do lednice na minimálně 2-3 hodiny.
Komentáře k receptu
Claruna    ·   18.7.2020   ·   Odpovědět   ·  

Tento dort jsem dělala poprvé a musím říci, že je naprosto úžasný. Všem moc chutnal. Malinko jsem se bála toho krému, jelikož mi je 15 a nemám ještě velké zkušenosti, ale vše dopadlo perfektně. Určitě doporučuji zkusit... :)

_Tyna_    ·   18.4.2020   ·   Odpovědět   ·  

Úžasný koláč, mal dokonca úspech aj u ľudí čo nejedia sladké. Ale pozor na posledný krok, a teda čokoládovou polevu, volá sa Ganache a robí sa v pomere 1:1 , tu v recepte to je zle napísané zrejme (nie som odborník), ale inak nestuhne. Takže kľudne 400g(ml) smotany na šľahanie a 400g čokolády na varenie. Odporúčam si vyhľadať videorecept, kto to robí prvýkrát. :)

gold    ·   10.4.2020   ·   Odpovědět   ·  

Smetanu s čokoládou jsem znovu převařila a vznikla lepší konzistence a nakonec i zatuhla,ve výsledku velmi dobrý dort.

gold    ·   10.4.2020   ·   Odpovědět   ·  

Čoko mi na závěr ne a na ztuhnout.a s tím puding krémem se taky dost špatně pracovalo. Asi jsem nešika :-(

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář