NejRecept.cz Dezerty Bábovky Fofr bábovka z kyšky
Fofr bábovka z kyšky
Recept Fofr bábovka z kyšky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   1.4.2016

Fofr bábovka z kyšky

Hrnková bábovka z kyšky. Rychlovečka. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
1 hrnek
kyšky
1 hrnek
polohrubé mouky
1/2 hrnku
hrubé mouky
1/2 hrnku
rozpuštěného a vychladlého másla
1 hrnek
moučkového cukru
1 bal.
vanilkový cukr
2 ks
vejce
špetka
soli
2 lžíce
citronové šťávy
kůra z 1 citronu
1 lžíce
kakaa
1 lžíce
rumu
1 lžička
jedlé sody
2 lžičky
kypřícího prášku do pečiva
kousek sádla + hrubá mouka na vysypání formy
Postup receptu
Vytisknout
  1. Všechny ingredience kromě kakaa a rumu promícháme nebo vyšleháme do kompaktní hmoty.
  2. 2/3 těsta nalejeme do sádlem vytřené a hrubou moukou vysypané formy. Do zbytku těsta přidáme kakao a rum a řádně promícháme. Poté nalejeme na světlé těsto. Vařechou (úchopovou částí) opatrně promícháme až ke dnu formy.
  3. V troubě na 165 st. (horní + dolní ohřev) pečeme cca 50 minut. Respektujeme zkušenosti s vlastní troubou.
  4. Nejsme-li si jistí, provedeme zkoušku špejlí. Po upečení necháme 10 minut jetě ve formě na mřížce, pak opatrně vyklopíme. Pocukrujeme, kdo chce.
  5. P.S Hrnek použijeme o obsahu 300 ml a pokud do něj dáme napřed sypké, poté tekuté suroviny, bude nám stačit jeden :)

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář