NejRecept.cz Dezerty Moučníky Šťavnatý hrnkový tvaroháček
Šťavnatý hrnkový tvaroháček
Recept Šťavnatý hrnkový tvaroháček
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   31.3.2016

Šťavnatý hrnkový tvaroháček

Jednoduchý, chutný a hlavně ne suchý! Tradiční zákusky jsou velmi dobré, pokud máte i vy rádi starou dobrou klasiku, určitě vyzkoušejte tento koláček. Těsto, tvarohová plnka a znovu těsto. Vrch posypaný moučkovým cukrem. A ještě k tomu i hrnkový recept. Určitě doporučuji každému, kdo má rád tvarohové dezerty. Autor: Triniti

20 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto (1 hrnek = 250 ml):

5 ks
žloutky
1 hrnek
kr. cukr
1 hrnek
olej
1 hrnek
mléko
2 hrnky
polohrubá mouka
1 bal.
vanilkový cukr
1 bal.
prášek do pečiva
špetka
sůl

Náplň:

800 g
tvaroh
250 g
kr. cukr
2 bal.
vanilkový cukr
1 ks
citron - kůra
1 bal.
vanilkový pudink
sníh z 5 bílků
Postup receptu
Vytisknout
  1. Všechny "suché" suroviny smícháme v misce. V druhé misce utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme mléko a olej a nakonec i smíchané "suché" suroviny. Spojíme a polovinu těsta nalijeme na plech (30 x 40 cm), který jsme vymazali tukem a vypypali hrubou moukou. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 10 minut.
  2. Zatímco se peče jedna polovina těsta, připravíme si náplň.
  3. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu. V druhé misce utřeme všechny ostatní suroviny a jemně vařečkou přimícháme ušlehaný sníh.
  4. Když máme připravenou náplň, těsto z trouby vyjmeme opatrně navrstvíme náplň a vylijeme i druhou polovinu těsta. Pečeme dalších 30 minut a kontrolujeme párátkem.
  5. Upečený koláč vyjmeme, necháme vychladnout v plechu a před podáváním vrch posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář