NejRecept.cz Dezerty Moučníky Řezy s vaječným likérem a pařížskou šlehačkou
Řezy s vaječným likérem a pařížskou šlehačkou
Recept Řezy s vaječným likérem a pařížskou šlehačkou
Lacusin Lacusin    ·   28.3.2016

Řezy s vaječným likérem a pařížskou šlehačkou

Řezy jsou luxusní, pekla jsem na rodinnou oslavu, všichni chtěli recept! Něco tak dobrého, a přitom jednoduchého na přípravu, jsem dlouho nejedla ani v cukrárně. Autor: Lacusin

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Korpus:

5 ks
vajec
3 PL
krupicového cukru
2 PL
oleje
2 PL
horké vody
5 PL
polohrubé mouky
2 PL
kakaa
0,5 bal.
prášku do pečiva

Krém:

750 ml
mléka
3 ks
vanilkové pudinky
200 ml
vaječného koňaku
250 g
másla
3 PL
moučkového cukru

Pařížská šlehačka:

2 kelímky
40 % šlehačky
1 PL
cukru
2 PL
kakaa
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílky šleháme téměř do tuha, pak přidáme cukr a šleháme do pevné pěny. Pak po jednom přišleháme žloutky, pak olej a vodu. Nakonec zlehka vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakao.
  2. Těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě (asi 10 minut).
  3. Na krém dáme vařit 600 ml mléka. Ve zbytku mléka rozmícháme pudinky a cukr, vlijeme do horkého mléka a uvaříme hustý pudink. Do horkého vmícháme vaječný koňak. Necháme vychladnout.
  4. Máslo pokojové teploty vyšleháme a po částech přidáváme vychladlý pudink a šleháme doběla. Krém natřeme na korpus.
  5. Pařížskou šlehačku připravíme tak, že obě šlehačky vlijeme do mísy, přidáme kakao a cukr a šleháme do tuha. S 40 % šlehačkou to jde snadno.
  6. Ozdobíme nastrouhanou čokoládou a pokapeme vaječným koňakem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář