NejRecept.cz Dezerty Muffiny a Cupcakes Hruškové muffiny
Hruškové muffiny
Recept Hruškové muffiny
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
sonizna    ·   11.3.2016

Hruškové muffiny

Hruškové muffiny od sonizny.

Suroviny

Suché ingredience:

200 g
polohrubá mouka
50 g
cukr moučka
1/2 lžičky
kypřící prášek do pečiva
1/4 lžičky
sůl
1/4 lžičky
skořice
1/4 lžičky
hřebíček

Tekuté ingredience:

150 ml
mléko polotučné
50 ml
olej slunečnicový
1 ks
vejce
1/4 lžičky
vanilkový extrakt

Na dokončení:

2 ks
hruška
Postup receptu
Vytisknout
  1. Neprve si vyšleháme mléko s olejem a vejcem a nakonec přidáme i vanilkový extrakt, který celé těsto příjemně provoní.
  2. V druhé míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek, sůl, skořici a hřebíček, který jsme v hmoždíři rozdrtili na prášek. Mám dojem, že hřebíček je možné už koupit drcený, ale čerstvě drcený má výraznější chuť. Je s tím sice více práce, ale rozhodně to stojí za to.
  3. Nyní můžeme obě připravené mísy smíchat a připravit si hladké těsto.
  4. Hrušky (oloupané, zavařené či čerstvé) nakrájíme na malé kostičky. Vmícháme je do těsta a pořádně promícháme.
  5. Těsto nalijeme do formiček na muffiny do výšky asi dvou třetin. Tento typ muffinů velmi dobře stoupá, takže budeme mít nádhernou čepičku.
  6. Pečeme je asi 20 minut na 200 °C.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář